RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Не отримали нічого: блогер розповіла, як Росія розчарувала жителів окупованого Донбасу

На території окупованого Донбасу серед населення вже поширюються певне розчарування і страх.

Таку думку озвучила в інтерв'ю "Апострофу" письменник і блогер з Луганської області Олена Степова.

"Народ намагався отримати громадянство РФ і російські пенсії, а коли отримував - впадав в шок. Тому що в Росії немає гарного закону, немає безкоштовного побутового вугілля для шахтарів, немає закону про підвищення престижності шахтарської праці ... І людина, яка отримувала в Україні 12 тисяч гривень пенсії відповідно до закону про шахтарську працю, який отримував 6 тонн безкоштовного вугілля, який мав певні пільги і можливість безкоштовно оздоровлюватися в відомчих санаторіях, отримавши громадянство в Росії, не отримав нічого. Тільки мінімальна російську пенсію - 6 тисяч рублів. І доплату - до 9 тисяч. Все", - заявила Олена Степова.

За її словами, отримавши громадянство Росії, шахтарі втратили гарну українську пенсії і пільги.

"І якщо ті, хто залишається на окупованих територіях, отримують дві пенсії від України і від "ЛНР", то новоспечені громадяни Росії можуть претендувати тільки на російську пенсію. І ось коли вони це з'ясовують - починають мені дзвонити:"Врятуйте-допоможіть, як відмовитися від російського громадянства?" А я і відповідаю: "Ну як ви можете бути такими зрадниками і відмовлятися від "великої"? До того ж, я - "кривава хунта", хіба я можу дати нормальну раду? "Це звучить кумедно, але я реально знаю шахтарів зі свого рідного Свердловська, які вирішили "пропетлять" і, якщо вже "ЛНР" не приєднується до Росії, стати росіянами самим. А тепер вони дзвонять і кажуть, що читали мої статті, але були переконані, що я пропагандист і що Порошенко платить мені мільйони, щоб я їх обманювала. А тепер вони - громадяни Росії і не розуміють, чому їм не дають безкоштовного вугілля. на такі претензії я відповідаю, що перед тим, як дерти попу за Росію, варто було б е ту саму попу підняти і поїхати в російське Гуково, до якого від нас - 20 хвилин їзди. Там же живуть такі ж шахтарі, як і ви. У нас же один пласт. Так, шахти там закриті, але шахтарі залишилися. Так можна ж було поїхати і запитати: а чи є там побутове вугілля? Ні. а яка там пенсія у шахтарів? Мінімальна, до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А тепер - все, вибачайте. Єдине - Росія бачить, що жителів ОРДЛО треба чимось тримати. Тому дає їм певні преференції", - додала блогер.

Читайте докладніше в матеріалі "Апострофа": Плотницький переграв своїх кураторів з Росії, а ДНР-ЛНР йдуть до повного завершення.