RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Журналіст розповів про потужний бій сил АТО з диверсантами під Дебальцеве

На Донецькому напрямку, під Дебальцеве, українські військові відбили чергову ворожу атаку.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Андрій Цаплієнко.

"Найкоротший на цій війні часовий інтервал між фронтовим подією і нагородженням її учасників я спостерігав сьогодні неподалік від Дебальцеве. Хлопців, які вчора відбили ворожу ДРГ, вже сьогодні нагородили цими відмінностями просто на "нулевке". Спочатку наші ЗМІ говорили про двох полонених диверсантів, потім про одного. І ось ми з'ясували деталі", - розповів Андрій Цаплієнко.

За його словами, ворожа група в кількості восьми бійців рушила в бік цих окопів вночі.

"Диверсантів прикривали великокаліберні кулемети. Групу засікли, по ній негайно відкрили вогонь. У приціл було видно, як одна з фігурок впала. "Поранений", - вирішили хлопці, намагаючись затягнути чоловіка, який впав на свою сторону. Але бойовики не давали це зробити. Під шквальним вогнем бійці кілька разів повторювали спроби. Всі марно. Тільки перед світанком дісталися до того місця, де лежав противник. Але людина вже не дихала. Вік близько сорока років. Середня статура. Документів немає. Замість плямистої форми - чорний комбінезон. Деякі характерні деталі говорять про те, що людина не займався фізичною працею. Тобто, не шахтар і не тракторист. Ось і вся інформація про особу невідомого диверсанта", - зазначає журналіст.

"До речі, під час бою спостерігалася активізація уздовж всієї лінії розмежування. Але, побачивши втомлені обличчя учасників нічного бою, я подумки прокрутив в голові всі події на передовій, свідком яких я був. І майнула шалена думка:« А скільки ж справжніх героїв так і не отримали своїх заслужених нагород? І скільки помилкових продовжують розширювати свої фейкові іконостаси, нівелюючи вартість медалей? Знаю одне. Сьогодні помилки повністю немає. Нагороди знайшли тих, хто їх варто. N.B. Чи не показую особи бійців, тому що у них родичі на окупованій території", - написав Андрій Цаплієнко.

Як повідомляв "Апостроф", голова Служби безпеки України Василь Грицак назвав імена російських військових, які воюють на боці терористів так званої ЛНР на Донбасі.