RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Направлять негатив проти судів: політолог розповів, як влада буде використовувати справу Ноздровської

Українська влада вміло використовує резонансну справу вбивства адвоката і правозахисниці Ірини Ноздровської для боротьби з судовою системою.

Про це в коментарі "Апострофу" розповів політолог Петро Олещук.

"Але з боку влади вже зараз я бачу спроби направити проблему в потрібне русло: проти судової гілки. Наприклад, у справі Крисіна (організатор "тітушек" на Майдані, - "Апостроф"), його фактично випустив суддя, в даному випадку замішаний суддя, племінника якого вважають винним у вбивстві. Тобто направлять негатив проти судової гілки, мовляв, вона залишилася єдиною не реформованою, і в ній полягають основні проблеми ", - пояснив експерт.

За його словами дана ситуація може бути використана в інтересах президента для зміцнення його влади над суддівською вертикаллю.

"Нова судова реформа надає президенту в перехідних положеннях додаткові повноваження, і, по суті, тепер можуть бути обґрунтування, щоб легітимізувати подібний порядок і закріпити за президентом повний контроль суддівською вертикаллю", - упевнений Олещук.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Будуть зносити МВС і ГПУ": версії і наслідки гучного вбивства Ноздровскьої.