RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Світлична стала найкращою голавою ОДА у 2017 році - КВУ

Рейтинг діяльності голів ОДА за 2017 рік очолила Юлія Світлична, керівник Харківської облдержадміністрації.

Про це йдеться у звіті Комітету виборців України, презентованому сьогодні, передає "Обозреватель".

Як повідомив гендиректор Комітету виборців України Олексій Кошель, Харківщина зберігає лідерські позиції з часу проведення першого дослідження за підсумками 2016 року.

"Очолила рейтинг голова Харківської області Юлія Світлична.На думку експертів, її приклад демонструє, що робота голови ОДА – це не стільки політика, скільки конкретні досягнення у соціальній та економічній сферах, у сфері безпеки. Йдеться не про абстрактні показники – люди мають відчути все це на собі. Відкриття нових станцій метро в Харкові, будівництво доріг та мостів, підвищення зарплат на підприємствах області тощо – ці показники чітко пояснюють лідерство Світличної", – зазначив Кошель.

Також у першій групі, поінформував гендиректор КВУ, голови Тернопільської (Степан Барна), Вінницької (Валерій Коровій), Донецької (Павло Жебрівський), Львівської (Олег Синютка), Київської (Олександр Горган), Дніпропетровської (Валентин Резніченко) та Миколаївської (Олексій Савченко) обласних державних адміністрацій.

"Тернопільська та Вінницька області покращили свої позиції, дещо погіршили – Кіровоградська та Закарпатська", – зазначив Кошель.

За даними КВУ, середні результати продемонстрували Запорізька, Закарпатська, Житомирська, Сумська, Кіровоградська, Чернігівська, Луганська та Івано-Франківська області. Найнижчі результати продемонстрували Одеська, Херсонська, Полтавська, Хмельницька, Рівненська, Черкаська, Чернівецька та Волинська області.

"За словами експертів, упродовж 2017 році у Волинській області накопилася значна кількість проблемних питань, які не вдалося повністю вирішити. Зокрема, щодо ремонту та будівництва доріг, незаконного видобутку бурштину, вирубки лісів, земельних скандалів”, – додають в КВУ.

У КВУ зазначили, що оцінка діяльності голів ОДА складається з двох компонентів: показників соціально-економічного розвитку регіону та результатів опитування експертів. Відповідно до результатів аналізу діяльності ОДА, було сформовано три групи: з високими, середніми та низькими результатами.

Нагадаємо, що перший рейтинг голів ОДА було складено за підсумками 2016 року. Його очолила голова Харківської ОДА Юлія Світлична, на останньому місці була Херсонська область. У 2018 році КВУ продовжить досліджувати роботу керівників обласних держадміністрацій.