RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Будуть навіть "присяжні": ватажки ДНР готують в Донецьку цирк з судом над Порошенком і Турчиновим

Бойовики ДНР заявили про створення "народного трибуналу", який за їхніми планами повинен "засудити" нинішнє керівництво України за "злочини на Донбасі".

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Представники терористичної організації заявили, що збирали матеріали про "злочини карателів" на Донбасі з осені 2015 року. Для суду над "злочинцями" створили навіть організацію "Справедлива захист", після чого почалася активна робота над створенням суду присяжних для фейкового трибуналу. Варто відзначити, що "присяжним" міг стати будь-який бажаючий.

Перше засідання "народного трибуналу" заплановано на початок наступного тижня. Причетні до бутафорського суду заявили, що збираються викликати на допити президента Петра Порошенка, секретаря РНБО Олександра Турчинова, начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка, главу МВС Арсена Авакова та інших високопоставлених чиновників України. При цьому розсилати запрошення будуть за допомогою електронної пошти.

Також представники терористичної організації пообіцяли надати "підсудним" адвоката - юриста з Донецька Олену Грідіну.

Сторону обвинувачення представить колишній слідчий СБУ Сергій Кожем'якін. При цьому він вже встиг заявити що "Порошенку, Турчинову, Парубію, Гройсману, Полтораку, Муженку, Авакову і Яценюку не вдасться піти від відповідальності".

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Ватажки ДНР визнали Донбас України: що задумали в Кремлі.