Названа дата прийняття Україною на озброєння нової потужної зброї

Ракетний комплекс "Вільха", який за технічними характеристиками перевершує "Точку-У", ЗСУ візьмуть на озброєння в серпні.

Про це директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Державні випробування "Вільхи" триватимуть ще до кінця липня. Адже програма перевірок надзвичайно широка. Можна припустити, що прийняття українською армією "Вільхи" на озброєння - йдеться про наказ Міністра оборони, який легітимізує весь процес подальших закупівель - відбудеться десь в серпні" , - написав він.

Відзначимо, що комплекс "Вільха" повністю складається з деталей українського виробництва. Нова система управління, нове ракетне паливо і нова бойова частина - все це вітчизняне. Головною "родзинкою" нової зброї є система управління ракетою. Вона передбачає корекцію польоту за рахунок імпульсивних двигунів. При цьому ракета здатна нести різні бойові частини в залежності від призначення.

Детальніше про нову зброю України читайте в матеріалі "Апострофа": Великий ризик для військ Путіна: як Україні допоможе нова зброя.