RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Влада нічого не робить: названа серйозна проблема, через яку страждає Україна

Жахлива міграційна політика серйозно шкодить Україні і може привести до серйозних проблем.

Про це "Апострофу" розповів український підприємець, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи, співзасновник громадського об'єднання "Нова країна" Валерій Пекар.

За його словами, нинішні реалії такі, що багато українців відправляються на захід у пошуках більшого заробітку, а на їх місце скоро прийдуть вихідці з Близького Сходу і з Середньої Азії, а Україна буде ставати багатонаціональною державою.

"Але країна до цього взагалі не готова, ні інституційно (міграційна служба, поліція, проживання, дозволу на роботу), ні психологічно, ні ідеологічно. Уявіть собі, що в наших містах стане на кілька тисяч більше вихідців з Азії - від Близького Сходу до далекого Сходу. Чи готові українці до цього? " - запитує підприємець.

Пекар впевнений, що більшість українців є носіями архаїчних уявлень про націоналізм і вони не готові до масової міграції.

"Сучасний націоналізм - це націоналізм політичних націй. Це означає, що всі, хто живе в Україні - етнічні українці, етнічні росіяни, вірмени, пуштуни, араби і так далі - якщо вони все готові бути частиною української політичної нації, якщо український проект і українське майбутнє є сенсом їхнього життя, їхні мрії, то вони всі повинні бути частиною української політичної нації", - пояснив Пекар.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Ситуація з економікою України жахлива, все можуть змінити кілька простих речей - відомий бізнесмен.