RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Потрібна реформа: в Україні вказали на дивні моменти у боротьбі з корупцією з боку СБУ

Згідно з українським законодавством, у СБУ немає повноважень розслідувати корупційні справи, але служба регулярно займається такими справами.

Про це "Апострофу" розповів колишній співробітник Служби безпеки України Іван Ступак.

"Як так? Розповідаю вам цей секрет. У прокуратури забрали можливість вести слідство. Здавалося б, як це пов'язано? СБУ отримує інформацію про те, що якийсь чиновник вимагає хабар. Самі вони не можуть розпочати роботу, тому в ту ж секунду пишуть листа в прокуратуру про те, що "виявили корупціонера, інформуємо вас про це, прийміть заходи". Співробітник відвозить це лист в прокуратуру, де прокурор розуміє, що не може відкрити слідство і говорить: "Раз ви знайшли цього корупціонера, то й займайтеся ним", - зазначив Ступак.

СБУ протягом 6 місяців має підготувати закон про своєї реорганізації та подати його президенту.

"Якщо СБУ підготує адекватний законопроект, то все буде, як треба. Якщо ж не буде політичної волі чи достатньо настійних прохань з боку Заходу, то, думаю, залишиться те, що є, тільки в іншому кольорі. Але реформа потрібна, приходить час, коли потрібно щось змінювати – організація працює 25 років. Вона не може їхати 90 років як КДБ", - впевнений Ступак.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Силовиків України чекають великі зміни: екс-СБУшник про найбільш цікавих і скандальних речі.