RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Глава Харківської ОДА Світлична бере участь в конгресі Ради Європи

5 жовтня в Страсбурзі (Франція), проходить засідання Бюро Конгресу регіональних влад Ради Європи.

У ньому бере участь голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, як віце-президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, що входить до складу Бюро Конгресу, передає прес-служба ОДА.

В ході засідання розглядаються стан місцевої і регіональної демократії в країнах - членах Ради Європи, питання підготовки до проведення 35-ї сесії Конгресу (відбудеться 6 - 8 листопада 2018 року) адміністративна реформа Ради Європи, питання виборів до керівних органів Конгресу тощо.

«Продовжуємо послідовний розвиток співробітництва з країнами Європи на всіх рівнях», - так прокоментувала поточне засідання глава Харківської області на своїй сторінці в Facebook.

«Постійно відчуваємо підтримку нашої країни з боку європейських партнерів. Не тільки на державному, а й на регіональному рівні. У пріоритеті - питання подальшої європейської інтеграції, міжнародного співробітництва та формування позитивного іміджу нашої країни в Європейському Союзі», - зазначила Світлична.

Нагадаємо, Юлія Світлична була обрана Віце-президентом Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи в жовтні 2016 року. У червні 2017 року на запрошення голови Харківської області, в Харкові провів своє виїзне засідання Моніторинговий комітет Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи. Засідання відбулося вперше на території України і його проведення отримало високу оцінку європейських парламентаріїв.