RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Тимошенко озвучила відповідальних за проблеми з теплопостачанням в містах

Потрібно навести порядок в державі і негайно включити поставки українського природного газу компаніям, які повинні забезпечувати людей теплом,

Про це Юлія Тимошенко заявила під час прес-конференції в Рівному.

"Те, що сьогодні роблять з життям людей - це терор холодом, це знущання нульовими пенсіями і зарплатами", - сказала лідер "Батьківщини"/

by Alex Prokopenko

Тимошенко обурена тим, що зараз по всій Україні є населені пункти, де діти в школах без тепла, неопалюваних лікарні та будинки.

Як зазначила політик, пройшов місяць, як почався опалювальний сезон. Однак в цю хвилину 22 теплопостачальні системи не отримують природний газ, і люди в тих регіонах, які підключені до опалення цих 22 генеруючих потужностей, по суті, залишилися в холоді.

"У місті Сміла (Черкаської області) люди вже блокували дороги, приходили в усі органи влади. І зараз вони планують виїхати в Київ і запитати, що взагалі відбувається з постачанням природного газу. Чому не дивлячись на неприпустимо високі ціни на газ все ж людям цей газ українського видобутку не дають? "- запитала вона.

Причина очевидна, переконана Юлія Тимошенко - на ціні на газ побудовано один з великих напрямків корупції.

"Родовища, які колись належали державі, передані в приватні руки під час правління Януковича. Люди нездатні платити таку ціну. Людей позбавили права на тепло", - пояснила голова партії.

Юлія Тимошенко також спростувала твердження, нібито зниження ціни на газ неможливо.

"Такими пропагандистськими технологіями вони захищають своє право забирати мільярди в останні 5 місяців, в них залишилися до політичного дембель", - зазначила лідер "Батьківщини".