Стало відомо про неоднозначні кадрові рішення нового чернігівського губернатора

28 листопада президент Петро Порошенко нового губернатора Чернігівської області, ним став глава Менської райради Олександр Мисник, і до президентського призначенця відразу з'явилося досить багато питань.

Про це йдеться в статті "Апострофа": "Регіоналів" у заступники: про дивацтва перших кадрових рішень чернігівського губернатора.

Як зазначається в матеріалі, колишнього податківця Мисника вважають несамостійною фігурою і називають креатурою нардепа Валерія Давиденка - колишнього першого заступника міністра в уряді Азарова Миколи Присяжнюка.

"Згідно з інформацією, яку озвучив міністр Арсен Аваков, під час обшуку у екс-міністра Миколи Присяжнюка було вилучено $ 300 тис і кілька дорогих годин. Сам екс-міністр покинув країну і уникнув покарання", - йдеться в статті.

Перед новим губернатором поставили кілька ключових завдань, і одне з них - робота проти Олега Ляшка та Юлії Тимошенко в області.

"У першу чергу, можна припустити, що головним завданням Мисник буде робота проти Юлії Тимошенко та Олега Ляшка, у яких завжди дуже сильні позиції в Чернігівській області ", - додають журналісти.

Новопризначений глава області вже встиг відзначитися дещо дивними кадровими рішеннями, наприклад, взяв собі в радники двох відомих в областы колишніх "регіоналів" Володимира Ткача і Олександра Соколова.

"Олександр Соколов - колишній мер Чернігова і член Партії регіонів з 2011 року, Партія регіонів підтримувала його на виборах 2006 року, а в 2010 році він балотувався від неї на посаду міського голови. Вже після Революції гідності, в 2014 році, Соколов потрапив в скандал , коли вирішив відправити привітання меру російського Пскова, того самого, який постачав бойовикам своїх десантників. Ще гірше у Соколова з результатами роботи на посаді мера. 13 років його правління чернігівці асоціюють з постійними корупційними скандалами. Соколов програв вибори 2015 році і став депутатом міськради від фракції "Наш край", - відзначає автор матеріалу.

Не дуже далеко пішов від Соколова і інший колишній "регіонал" - Володимир Ткач, якого Мисник разом з екс-мером Чернігова збирається призначити своїми заступниками, чим, скоріше за все, незадоволені в АП.

"Ткач був депутатом від ПР в Одеській міськраді, працював на посаді заступника голови Київської райради Одеси. У 2010 вся місцева преса написала, що Ткач був затриманий на хабарі в $ 5 тис "за надання приватному підприємцю двох об'єктів роздрібної торгівлі на одному з одеських пляжів і видачу відповідних дозвільних документів на їх використання". Однак в суді справа розвалилася, і в тюрму Ткач так і не сів. у Чернігові проти нього активно виступав місцевий бізнес, якому він" викручував руки ", відключаючи цілі підприємства та приватні будинки бізнесменів ", - пишуть журналісти, підсумовуючи, що" Реакції з Адміністрації президента і Кабінету міністрів на те, що відбувається в Чернігові поки немає, але не складно здогадатися, що там не в захваті від перших кроків новопризначеного ними глави ОДА ".