RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Ужгороді пройшли обшуки у депутата Волошина: подробиці

У рамках спецоперації, проведеної в Ужгороді співробітниками Головного слідчого управління МВС України (Київ) 23 січня 2019 року було здійснено 24 обшуки в помешканнях, офісних, торгових та інших приміщеннях, які належать депутату Ужгородської міськради Івану Волошину, а також наближеним до нього особам, які, на думку правоохоронців, можуть бути причетними до незаконної діяльності, в тому числі у складі організованої злочинної групи.

Про це повідомляє видання Закарпаття-онлайн.

Зокрема, йдеться про обшуки у житлових і комерційних об'єктах депутата Ужгородської міської ради Івана Волошина, його довірених осіб та помічників: Діани Мацапури, Артема Німенка, Олександра Броді, Юрія Дранчака; приватних нотаріусів: Наталії Малинич і Марини Балаж; начальника відділу прокуратури Закарпатської області Андрія Малинича, а також у велнес-готелі «Унгварський», ТЦ «Корона», в приміщенні торгового центру на вулиці Другетів, 91 та інших.

У ході оперативно-слідчих заходів здійснено вилучення документів, що стосуються понад 20 підприємств, підконтрольних депутату І.Волошину, в ряді державних установ, в тому числі – в Ужгородській міськраді. Також вилучено документи, носії інформації, матеріали, численні речові докази, що стосуються діяльності І.Волошина і вказаної групи осіб.

В рамках здійснюваних кримінальних проваджень, судами винесено три ухвали про арешт активів, які належать депутату Івану Волошину, його цивільній дружині та найближчому оточенню. Зокрема, накладено арешти з обмеженням права володіння, користування та розпорядження майном на 57 об'єктів нерухомості, 5 земельних ділянок, 3 автомобілів.

Серед зазначених об'єктів: ТЦ «Корона» (8000 кв м); готельно-ресторанний комплекс «Унгварський»; ТРЦ- супермаркет на вул.Другетів, 91 в Ужгороді (1884 кв.м); ресторан і торговий комплекс «Апріорі»; офісні приміщення та комерційна нерухомість; житлові помешкання; три свердловини мінеральної термальної води (ринкова вартість 844 000 євро).

Також згідно судових ухвал арештовано частки у статутному капіталі 23-х компаній на загальну суму 125,1 млн грн.

Зауважимо, що у цих слідчо-оперативних заходах по кримінальним провадженням щодо депутата Івана Волошина було задіяно 60 співробітників Головного слідчого управління МВС України (Київ).

Нагадаємо, що протягом останніх двох місяців депутат ужгородської міськради Іван Волошин переховується від українського правосуддя в Маямі (Флорида, США). Він фігурує у кримінальних провадженнях щодо незаконного збагачення, незаконного заволодіння майном і шахрайства, стрілянини з нанесенням тілесних поранень. Також, Волошин підозрюється у рейдерському захопленнібудівель і землі військового містечка №43 в Ужгороді.