RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Світлична розповіла про плани реконструкції лікарень в Харківській області в 2019 році

Глава ХОДА Юлія Світлична відвідала 12 березня Харківську обласну клінічну лікарню. Вона поспілкувалася з колективом закладу, ознайомилася з результатами проведених тут робіт і розповіла про плани реконструкції лікарень на поточний рік.

Про це повідомляє прес-служба обладміністрації.

У 2018 році ремонтно-будівельні роботи проводилися на 22 об'єктах закладів охорони здоров'я обласного підпорядкування (в тому числі на 13-ти - за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку в рамках Надзвичайної кредитної програми). Крім того, ремонти були проведені на 30 об'єктах в районах - центральних районних і міських лікарнях.

Також минулого року в області розпочато будівництво 30 нових амбулаторій загальної практики - сімейної медицини.

"Паралельно з проведенням ремонтів закуповуємо нове обладнання, щоб у лікарів були нормальні умови для діагностики та лікування пацієнтів. Для цього ми використовуємо всі можливості - від державних коштів і коштів обласного бюджету до фінансування міжнародних партнерів. У поточному році майже 70 об'єктів охорони здоров'я будуть під реконструкцією і ремонтом", - розповіла Світлична.

В.о. генерального директора КНП "Обласна клінічна лікарня" Володимир Ярош повідомив, що в обласній лікарні ремонт масштабний - у всіх корпусах. Планують і нововведення.

"У кардіологічному відділенні ми хочемо зробити спеціальну кардіологічну інфарктну реанімацію. З моніторингом, апаратурою, що стежить, навісним обладнанням на ліжках тощо. У таких масштабах роботи в лікарні ніколи не проводилися", - розповів Ярош.