Росіяни похвалилися новими фото будівництва на Керченському мосту

Російські окупанти встановлюють системи автоматичного контролю та управління рухом поїздів на залізничній частині Керченського мосту.

Про це повідомляється на сторінці мосту в мережі Інтернет.

"Спеціальні пристрої будуть в режимі реального часу вести моніторинг стану шляхів і составів, які перетинають Керченську протоку, і передавати інформацію в кабіни локомотивів і на прилеглі станції - Тамань-Пасажирську і Керч-Південну", - йдеться в повідомленні.

Система дозволить машиністам і диспетчерам координувати рух потягів.

"В даний час на залізниці укладаються кабелі і встановлюються дорожні ящики з необхідним обладнанням для СЦБ (пристрої сигналізації, централізації і блокування, необхідних для запобігання зіткнень, сходів з рейок і інших аварій - ред.). Паралельно виконується комплекс робіт по баластуванню щебенем, рихтування і поставі верхньої будови колії. Формуються контррейки - додаткові рейки всередині основної колії. Вони застосовуються на залізницях, щоб утримати вагони від можливого сходження. Триває монтаж стійок освітлення і шумозахисних екранів", - йдеться в повідомленні.

За словами окупантів, в будівництві зайнято майже 3 тисячі інженерів і робітників. Запустити по мосту перші поїзди планується до кінця 2019 року.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, навіщо насправді президенту Росії Володимиру Путіну знадобилося будівництво Керченського мосту в анексувати Крим.