RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Радник прем'єра Юрій Голик анонсував міжнародний контроль якості на українських дорогах

Укравтодор планує з нового року запросити міжнародних експертів для контролю за якістю ремонту і будівництва ключових автодоріг.

Про це повідомив у Facebook радник прем'єр-міністра Юрій Голик.

"Сюрприз. Іноземні компанії контролюватимуть ремонт і будівництво доріг, замовником робіт на яких є Укравтодор. Причому, трапиться це дуже швидко. Вважайте, що трапилося вже", - заявив Голик.

За його словами, це "різко зменшить кількість любителів обдурити долю і змусить їх навіть не дивитися в бік доріг". Радник прем'єр-міністра пообіцяв, що "це не останній "сюрприз". Будуть ще".

Ту ж думку озвучив голова Укравтодору Олександр Курбаков: "Не секрет, що раніше нові або відремонтовані дорожні об‘єкти часто приймались "із заплющеними очима" - про те, що існують норми та стандарти просто "забували". Такий підхід зводив нанівець увесь сенс будівництва - неякісні дороги швидко зношувались та потребували нового ремонту. Це замкнуте коло потрібно розірвати".

Пілотним проектом такої програми планують зробити трасу H-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь, на якій нещодавно завершилися роботи. А з 2020 року міжнародний контроль за оцінкою виконаних робіт буде запущений за всіма ключовими дорожнім проектам Укравтодору.

Раніше радник прем'єр-міністра Юрій Голик повідомляв, що приватними компаніям дозволили інвестувати в утримання та обслуговування українських доріг.