RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Трагедія на будівництві "Немо": в ЗМІ розкритикували прокуратуру Вихора за саботаж справи

Одеська обласна прокуратура під керівництвом Максима Вихора затягує розслідування смерті робітника, якого придавив будівельний кран.

Про це пишуть "Подробности".

На запит ЗМІ в ГУ Нацполіціі в Одеській області відмовилися надати інформацію про хід цього розслідування. У запиті були питання про те, які виробництва зареєстровані через дану подію, чи підготовлені підозри і кому оголошені.

У поліції зазначили, що проводять досудове розслідування за фактом порушення правил безпеки, воно нібито триває.

За даними реєстру, процесуальних дій у справі не проводили майже рік. Останнє судове засідання датується 8 лютого 2019 року. Поліція так і не встановила ніяких нових фактів причин загибелі робітника на підставі експертизи.

При цьому за процесом розслідування уповноважена стежити прокуратура Одеської області.

17 січня суд наклав арешт на земельну ділянку, де трапилася трагедія, з забороною проводити будь-які будівельні роботи. Фірма "НЕПТУН-БІЛА СФЕРА" подала апеляцію, яку суддя задовольнив і зняв арешт. 8 лютого слідчий попросив суддю накласти арешт на будівельну ділянку, бо є підстави вважати, що ця територія може бути доказом злочину. Суддя відхилив клопотання.

У той же час ряд ЗМІ писали, що робітника в день трагедії змусили вийти на об'єкт, незважаючи на погані погодні умови, відповідно, як мінімум мав бути допитаний підрядник. Однак прокуратуру і поліцію ці відомості не зацікавили.

Слід зазначити, що співзасновником групи цих будівельних компаній під брендом "ВестТ" є Василь Мітрієв. У 2018 році податкова служба Одеської області відкрила проти фірм Мітрієва кримінальне провадження за незаконне переведення в готівку значних сум на постачання бетону. У лютому 2015 року Мітрієва судили за ухилення від сплати податків. Замовником зазначеного будівництва, на думку ЗМІ, є депутатська сім'я Кисловських.

"Кисловський разом з директором фірми-підрядника "Вестт" Василем Мітрієвим за саботаж в розслідуванні даного випадку "віддячили" обласному прокурору Максиму Вихору", - йдеться в матеріалі.