RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Вищий антикорупційний суд приступив до вивчення фінансового стану екс-дружини мера Одеси - ЗМІ

Вищий антикорупційний суд України продовжив розгляд справи мера Одеси Геннадія Труханова, якого звинувачують у приховуванні майна, за версією слідства, Труханов не вказав в електронній декларації за 2015-2016 роки майно своєї колишньої дружини Тетяни Колтунової, з якої він, за версією слідства, продовжує вести спільний побут.

Про це повідомляє видання From.ua.

Захист мера Труханова такі висновки слідства заперечує і заявляє, що з колишньою дружиною мер спілкується, але спільного господарства не веде.

В ході січневих засідань суду представили відео обшуку в будинку Колтунової, в ході якого, як стверджують правоохоронці, були виявлені докази того, що Труханов продовжує підтримувати з екс-дружиною тісні взаємини. Зокрема, там знайшли банківські карти на ім'я Труханова, його особисті речі, а також зареєстрований на нього пістолет.

На думку захисту мера, якщо він не перебуває в шлюбі з Тетяною Колтуновою, але, як стверджує сторона звинувачення, підтримує з нею стосунки, значить колишню дружину мера "можна вважати його коханкою". Згідно з чинним законодавством, чиновники повинні звітувати про доходи своїх особистих і найближчих родичів (батьків, подружжя, дітей), при цьому питання про доходи колишніх дружин або коханок ніде законодавчо не прописаний.

Як відзначають експерти, питання "дружин-коханок - дуже слизький, вирішити в суді його можна теоретично і все залежить від ступеня зацікавленість боку звинувачення і мотивації суддів", і відзначають, що "колишня дружина може стати коханкою, може з'явитися цілий гарем з подруг і коханих", який законодавчо ніяк не регламентується.