RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Екс-губернатор Одеської області Максим Степанов прокоментував перемогу Ройтбурда над облрадою

Приморський суд Одеси визнав незаконним звільнення відомого художника Олександра Ройтбурда з посади керівника худмузею.

Про це в Facebook повідомив колишній губернатор Одеської області Максим Степанов.

"Суд визнав незаконним рішення Облради про зняття Ройтбурда з посади директора Одеського художнього музею. Олександр Ройтбурд, друже мій, вітаю! Так і повинно бути, - зазначив політик і додав: - Ігор Степанов, брат, ти як завжди, на висоті".

4 вересня Одеська обласна рада достроково розірвала контракт з директором Одеського художнього музею. Ройтбурд це рішення оскаржив. Підтримав його в цьому екс-голова ОДА Максим Степанов і адвокатом художника зі справи став його брат - Ігор Степанов.

Сам Ройтбурд під час останнього засідання зазначив:

"Я не хочу війни з обласною радою, я хочу, щоб рішення суду стало підставою для встановлення нормальних відносин", - заявляв він.

Художник наполягав також на відшкодуванні йому заробітної плати за час вимушеної відсутності на роботі, однак суд ці вимоги відхилив, обмежившись стягненням з облради судового збору в розмірі 840 гривень.

Художник Олександр Ройтбурд виграв конкурс на посаду директора ОХМ в кінці 2017 року, однак депутати обласної ради виступили проти і не проголосували за його кандидатуру. Тоді в конфлікт втрутився голова Одеської ОДА Максим Степанов і особисто призначив Ройтбурда директором художнього музею.

Раніше Максим Степанов запропонував "медичну реформаторам" провести повний аудит галузі.