RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Обіцяє порядок за три місяці: одеський прокурор Стоянов заявив про готовність повернутися до роботи

Заслужений юрист України і колишній прокурор Одеської області Микола Стоянов, звільнений в "порядку люстрації" в 2016 році, заявив, що готовий повернутися до роботи у правоохоронних органах, щоб "викорінювати там корупцію".

Таку заяву Стоянов зробив в інтерв'ю телеканалу в Одесі, передає "Таймер".

"У нас люди прийшли до влади і поперше намагаються прибрати колишніх - людей, які працювали з попередньою владою... Кожні п'ять років у нас зачищають, зачищають, зачищають", - заявив екс-прокурор.

Така ситуація, за його словами, призвела до того, що до теперішнього часу в країні гостро не вистачає "нормальних людей в погонах", і керівництву країни потрібно придивитися до роботи правоохоронців і терміново вирішити кадрове питання. При цьому Стоянов зізнався, що підтримує чинного президента.

"Поверніть на посади грамотних, професійних, досвідчених людей. Таких вистачає, готові повернутися і навести порядок. Я вам з повною відповідальністю заявляю, що достатньо трьох місяців, щоб зайти в будь-яку область і командою навести порядок. Всі злочинці запищать і корупціонери", - запевнив Стоянов, підкресливши, що за останні п'ять років "бандити з прокуратури стали казково багаті".

"Де ви, патріоти, громадські активісти, чого мовчите? Мною два роки займалися - санкції суд Приморський видавав, де теж "чесна" людина сидить один " - додав юрист.

Сам він свою люстрацію називає несправедливою, за його словами, президент Порошенко, "порушуючи закон, написав лист в Генпрокуратуру для "очищення влади".

"В якій правовій країні президент буде опускатися до такого рівня ... Прокурор області завадив - направте перевірку, порушував чи ні, відкрийте справу ... Влаштували пікети, Саакашвілі бігав, його заступник Боровик бігав навколо прокуратури", - розповів Стоянов.

Очолював прокуратуру Одеської області Стоянов в травні-червні 2014 року, а також в березні-квітні 2016-го. До нього там керував соратник губернатора Михайла Саакашвілі Давид Сакварелідзе, а після прийшов Олег Жученко з так званої "вінницької трійки", якого, на думку Стоянова, "привів" Сакварелідзе.