RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Блогер розповіла, як глава Харківської ОДА ходив на брифінг з ознаками ГРВІ: відео

Главу Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера розкритикували за появу на прес-конференції з ознаками ГРВІ. Раніше його заступника госпіталізували - є підозра на коронавірус.

Йдеться про прес-конференцію, що відбулася 20 березня.

На ній Кучер був в нездоровому стані. Він кілька разів кашляв "в руку", після чого не користувався дезінфікуючими засобами.

"На відео губернатор наочно показує всім присутнім, що чхати він хотів на коронавірус. На брифінгу він кашляє, прямо в долоні. Серветки немає. А потім цими самими долоньками напевно доторкнувся до мікрофона, документів, телефону, столу, стільця, крану в туалеті та дверних ручок", - написала в Facebook блогер Олена Монова.

Вона зазначає, що подібна поведінка глави ХОДА небезпечна.

20 березня в Харківській області був зафіксований перший випадок інфікування коронавірусом. Його виявили у 37-річної жінки, яка нещодавно повернулася з Франції. Як пізніше стало відомо, мова йде про дружину Володимира Скоробагача - заступника голови ХОДА. 21 березня, через добу після прес-конференції Кучера, на якій він виглядав хворим, самого Скоробагача госпіталізували до Києва.

"У понеділок відчув різке погіршення самопочуття (підвищена температура, яка не збивається, слабкість) і самоізолювався. Він здав кілька тестів на COVID-19, поки всі негативні. (20 березня) він відчув себе гірше і його госпіталізували", - цитує "Інтерфакс -Україна" прес-секретаря Скоробагач Вікторію Петрухіну.

"Офіційно підтвердженою зараженою на коронавірус з Харківської області є дружина Володимира Скоробагач, який в ХОДА працює. Поверхом вище Кучера. Скоробагач недавно самоізолювався, а вчора госпіталізований. Я хотіла б запитати у пана Кучера: міряв він температуру? Коли і скільки разів? Чи буде робити тести?", - задається питаннями Монова.