RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У "Батьківщини" розповіли, як осередки партії допомагають боротися із коронавірусом в регіонах

Партійці регіональних осередків "Батьківщини " в умовах епідемії коронавірусу та складної економічної ситуації, в якій опинилася країна, провели низку благодійних акцій, підтримавши пенсіонерів, малозабезпечені сім’ї, одиноких мам, лікарів і медичні установи.

Про це йдеться на сайті партії.

Активісти Львівської, Запорізької, Тернопільської, Миколаївської областей роздавали місцевим жителям захисні маски, засоби захисту, а також інформаційні бюлетені, як убезпечити себе під час пандемії. У першу чергу, засоби отримали літні люди, які найбільш уразливі до захворювання, малозабезпечені сім’ї, люди, які працюють у сфері надання послуг, адже саме вони найбільше контактують з місцевими жителями, також маски були передані до поліції та медичних закладів.

На Одещині за ініціативи депутата від "Батьківщини " в умовах відсутності масок в аптеках, їх масово почала виготовляти "Балтська швейна фабрика " – 12 тисяч штук на добу. Підприємство виготовило понад 70 тисяч масок та 1000 захисних костюмів для медустанов області.

На допомогу в боротьбі з коронавірусом черкаські "батьківщинівці" виділили 200 тисяч гривень і направили кошти на допомогу місцевим медустановам – відремонтували апарат ШВЛ відділення реанімації Жашківської центральної районної лікарні, закупили для потреб лікарні пульсометр, 700 пар рукавичок, захисні маски і засоби дезінфекції, забезпечили лікарню продуктами харчування.

На Херсонщині "батьківщинівці " передали кошти Каховській районній лікарні на придбання необхідних матеріалів та засобів та домоглися від Управління транспортної та дорожньої інфраструктури виділення двох спеціальних автобусних рейсів, щоб возити медпрацівників лікарні ім. Є.Карабелеша на роботу.

Депутати "Батьківщини " Запорізької обласної ради ініціювали проведення позачергової сесії для перерозподілу коштів обласного бюджету, а саме – для боротьби з коронавірусною інфекцією перенаправити 100 млн гривень на закупівлю тестів, медобладнання, захисних масок і костюмів для лікарів. Також депутати наполягають на необхідності вирішити питання зарплат і премій медпрацівникам.

З ініціативи "Батьківщини " було скликано позачергову сесію Закарпатської облради, та ухвалено рішення виділити 153 млн гривень на профілактичні заходи та боротьбу з коронавірусом. Депутати звернулися до центральної влади щодо запровадження податкових канікул для підприємців, які вимушено призупинили роботу на час карантину. Крім того, вони закликали енергопостачальників не відключати боржників на час карантину.

Регіональні осередки "Батьківщини" заявили про плани і надалі проводити благодійні профілактичні акції та закликали містян берегти себе, своїх рідних і близьких.