RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

"Пропоную голові ОДА оселитися біля дамби": міністр Чернишов про реакцію місцевої влади на повені

Керівники обласних державних адміністрацій у західних областях України мають негайно розробити стратегію щодо мінімізації наслідків повеней у регіоні, щоб запобігти майбутніх можливих трагедій і бюджетних витрат.

Про це написав міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов у Facebook.

"Повені в червні їпризвели до того, що Івано-Франківщина потребує значної фінансової підтримки держави. І така підтримка була вчасно забезпечена. З резервного фонду було виділено кошти на допомогу населенню та на відновлення найбільш постраждалих об’єктів інфраструктури, в тому числі доріг, мостів, берегоукріплень і дамб. Водозахисні дамби в Івано-Франківській області внаслідок стихії дійсно в критичному стані. З перебігом відновлювальних робіт правобережної дамби на р. Бистриця Надвірнянська ознайомилися сьогодні", - зазначив він.

Міністр також звернувся до місцевих чиновників і запропонував розробити запобіжні заходи на випадок нових повеней у регіоні.

"Наполегливо прошу очільника області зосередитися на контролі робіт. Це важливо. Ще важливіше завдання — зосередитися на плануванні комплексу дій із підтримки у належному стані наявних захисних споруд. Адже повені у західних регіонах України не є якимось "чорним лебедем", до них треба бути готовими. Спланувати запобіжні заходи: які саме роботи, на яких об’єктах, за які кошти та в які терміни необхідно виконати. Аби своєчасно реагувати на можливе виникнення надзвичайних ситуацій на річках, ми можемо в майбутньому наздоганяти ці кризові ситуації природного характеру, а можемо підготувати кожний регіон і зосередитися на питаннях розвитку та розбудови. Якщо цього не робити, — пропоную голові ОДА та заступникам оселитися десь біля дамб і пливти за течією під час повеней, відчуваючи міць природної стихії на собі", - зазначив він.