RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Директора міськвідділу МОЗ Одеси Олену Якименко можуть звільнити через провал боротьби з пандемією - ЗМІ

В Одесі можуть звільнити директора департаменту охорони здоров'я Олену Якименко за провал в боротьбі з пандемією COVID-19. Призначення нового керівника може відбутися після другого туру виборів мера.

Про це з посиланням на Gazeta.ua передають "Українські новини".

Епідеміологічна ситуація в Одесі погіршилася після курортного сезону і святкування дня міста 2 вересня, яке місцева влада провела, незважаючи на адаптивний карантин. За даними МОЗ, Одеса - четверта в Україні за кількістю нових випадків COVID-19.

"Безуспішна боротьба з пандемією обійшлася міському бюджету вже в понад 300 млн грн ... Кожен день в регіоні 300+ нових випадків захворюваності. В реальності їх набагато більше - не вистачає тестів і лабораторій, які могли б оперативно їх обробляти", - пише видання.

За повідомленнями місцевих активістів і волонтерів, лікарні в місті переповнені, а ПЛР-лабораторію, яку міський відділ охорони здоров'я обіцяв відкрити ще влітку, до сих пір не запустили.

"У місті подейкують, що в цьому і полягає задум міського відділу охорони здоров'я: за бонуси забезпечити приватні лабораторії пацієнтами, яким нікуди більше піти", - повідомляє ЗМІ

Директор міського відділу охорони здоров'я Олена Якименко переклала відповідальність за порушення термінів здачі об'єкта на міністерство, яке нібито в останній момент змінило техзавдання. Однак, за даними близьких в Одеській міськраді джерел, відкриття лабораторії перенесли через порушення при введенні в експлуатацію.

Як пише видання, Якименко не контролює ситуацію з COVID-19 і разом з колегами порушує карантинний режим: на святкуванні Дня медика керівники міського відділу охорони здоров'я перебували без масок.

"Претензії до міського відділу охорони здоров'я накопичувалися давно і, схоже, COVID-19 став для одеситів останньою краплею. Раніше активісти вимагали звільнити Якименко за знищення кардіоклініки в парку Шевченка і непрозорі тендери на користь приватної клініки "Свята Катерина". Все йде до того, що в разі перемоги Труханова у другому турі міськздоров очікує перезапуск і новий директор, кандидатуру якого вже підшукують", - повідомляє Gazeta.ua.