RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Масельський буде вести переговори в Харківській облраді з іншими політсилами від "Блоку Кернеса-Успішний Харків" - ЗМІ

У п'ятницю, 27 листопада, найбільша фракція Харківської обласної ради "Блок Кернеса-Успішний Харків" висунула кандидатів на посади голови облради і його заступника.

Про це пише "КП в Україні" з посиланням на джерела Telegram-каналу "Резидент".

В ході зборів депутатів фракції "Блок Кернеса-Успішний Харків", що отримала за результатами виборів 46 з 120 мандатів, затверджені кандидатури на ключові керівні пости облради.

"Блок Кернеса-Успішний Харків" визначив кандидатом на голову обласної ради Сергія Чернова, досвідченого місцевого політика, що вже займав цей пост. А його заступником - Степана Масельського, що теж попрацював в регіоні на виборних посадах районного і обласного рівня. Керувати фракцією "Блоку Кернеса - Успішний Харків" в облраді буде Кирило Кернес, син обраного мера Харкова Геннадія Кернеса", - повідомляє канал.

За інформацією джерела, "Блок Кернеса - Успішний Харків" починає переговори про співпрацю з іншими політсилами, що пройшли в облраду. Координувати процес буде Степан Масельський, якого в регіоні вважають з Сергієм Черновим професійною та нейтральною фігурою.

За підсумками місцевих виборів 2020 в Харківську обласну раду пройшли 46 представників від "Блоку Кернеса - Успішний Харків", 29 - від ОПЗЖ, по 17 депутатів від "Слуги народу" і Блоку Світличної "Разом", 11 - від "Європейської солідарності".

Раніше 24 листопада президент підписав Указ про звільнення губернатора Харківщини Олексія Кучера, який з листопада 2019 "не зміг знайти спільну мову з місцевим істеблішментом і налагодити роботу". 25 листопада Кабмін погодив його відставку і підтримав пропозицію глави держави про призначення новим губернатором керівника апарату Дніпровської ОДА 47-річної Айни Тимчук. А Олексій Кучер в той же день подав до територіальної виборчої комісії заяву з проханням зареєструвати його депутатом міської ради Харкова за списком "Слуги народу".