RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Губернатор в законі": ОПЗЖ заявила про захоплення влади в Запорізькій облраді та закликала до розслідування

"Опозиційна платформа - За життя" стверджує, що в Запорізькій обласній раді відбулося захоплення влади за сприяння центральної влади.

Про це йдеться в заяві прес-служби "Опозиційної платформи - За життя".

"Не знайшовши підтримки кандидатури губернатора Віталія Боговіна в сесійній залі, політичні махінатори підробили результати голосування. Зірвавши роботу сесії і оголосивши про її перенесення, Боговін з частиною депутатів закрилися в кабінеті для нарад і коронували "губернатора в законі" на посаду голови обласної ради. Опозиційна платформа - За життя вважає події в обласній раді Запорізької області антидемократичним переворотом. Ми не визнаємо підроблених рішень, зліплених на колінці частиною депутатів в кабінеті губернатора, і вважаємо сесію обласної ради такою, що не відбулася", - заявили в партії.

Також партія звернулася до правоохоронних органів, влади і спецслужб із закликом розслідувати події в Запорізькій обласній раді. "Опозиційна платформа - За життя" заявила, що буде оскаржувати рішення депутатів облради в судовому порядку.

"Звертаємося до керівництва Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань з вимогою розслідувати факти спроби насильницького захоплення влади, перешкоджання роботі Запорізької обласної ради та депутатів ради, що мають кваліфікаційні ознаки кримінальних правопорушень, передбачених статтями 109, 341, 351 КК України. З приводу незаконних дій Віталія Боговіна і його підручних ми будемо звертатися до суду, і домагатися відновлення справедливості, чесних виборів керівництва облради і покарання для фальсифікаторів. Ми вимагаємо від президента України Володимира Зеленського, як Гаранта державного суверенітету, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина, негайно зупинити антиконституційні і злочинні дії своїх підлеглих. В умовах, коли країна скочується до напівкримінальної анархії, мовчання і бездіяльність глави держави є співучастю!", - повідомили в партії.