RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Політичний експерт розповів про справжні причини зміни губернатора Дніпропетровщини

У Дніпропетровській області змінили голову ОДА - тепер замість Олександра Бондаренко Дніпропетровщиною знову керує Валентин Резниченко. Перший тиждень правління дозволив експертам зробити висновки.

Політолог Дмитро Корнійчук в Facebook проаналізував ситуацію в області.

Він оцінив інформаційне поле, яке нова влада створює навколо себе: "Після зміни губернатора Бондаренко, його почали звинувачувати в усіх смертних гріхах. І заполонили весь Інтернет "чорнухою", яку курує (і це знають всі в Дніпрі) Голик, радник новопризначеного губернатора Резниченко і один з лобістів корупційного "Великого будівництва".

Експерт стверджує, що звинувачують Бондаренко через ефективне керівництво - економія обласних грошей під час пандемії стала причиною невдоволення нової влади.

"Як погано, що Бондаренко за рік не витратив усі гроші ОДА на "Велике будівництво". Ой, як погано, що обласна адміністрація тримала запас грошей на депозитах під час епідемії коронавіруса або витрачала гроші на лікарні з медикаментами. А треба ж було будувати і будувати!" - пише Дмитро Корнійчук.

Він також звертає увагу, що колишній губернатор не дозволяв розплачуватися за будівництво наперед. Замість передоплат Бондаренко контролював хід робіт і вимагав якості. З цього політолог робить висновок, що корупції в ОДА було не місце.

Тепер ситуація змінилася і прогнози для дніпропетровців, у Корнійчука, невтішні: "Лобісти "Великого будівництва" пожвавішали і протягли нового губернатора. І його "права рука" вже з перших днів хоче віддати сотні мільйонів наперед. За фіктивні дороги і дитячі садки. І ніхто потім не буде перевіряти роботу. Головне - якомога швидше "освоїти" бюджетні гроші і покласти в кишені "відкати". А то потім і грошей може не бути, і губернаторської посади можуть позбавити, якщо "спливе" скандал".