RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

В Укравтодорі розповіли, як "Велике будівництво" компенсує кожне зрубане дерево на Київській обхідній

При будівництві Київської обхідної дороги, яке розпочнеться цього року у рамках програми президента "Велике будівництво", на місці кожного зрубаного дерева саджатимуть нове.

Про це повідомляє пресслужба "Укравтодору".

За даними служби, Українська природоохоронна група (UNCG) опублікувала допис із заявою, що будівництво однієї з ділянок Київської обхідної дороги знищить 40 га лісу. До такого висновку команда UNCG прийшла, ознайомившись із візуалізацією будівництва КОД на ділянці між дорогами М-07 Київ - Ковель та М-06 Київ - Чоп.

В Укравтодорі повідомили: аби будівництво обхідної дороги не зашкодило екології, замість кожного видаленого дерева буде висаджено нове. Державне агентство автомобільних доріг України висловило подяку UNCG за увагу до дорожніх проєктів та запевнило, що якісних екоорієнтованих рішень в Україні стане більше.

Згідно з планом програми "Велике будівництво", передбачається, що КОД буде маршрутом-напівкільцем навколо Києва, який починатиметься від дороги М-07 Київ — Ковель та йтиме через дороги М-05 Київ — Одеса, Н-01 Київ — Знам’янка, Н-08 Бориспіль — Маріуполь, М-03 Київ — Харків — Довжанський, обхід міста Бровари і виводитиме до дороги М-01 Київ — Чернігів — Нові Яриловичі.Загальна протяжність КОД складатиме майже 150 км. Влітку 2020 "Укравтодор" замовив проєктування перших ділянок. Наразі 2 ділянки проєктується, на ще 2 - оголошено тендер. Влітку "Укравтодор" отримає перші проєкти, після чого буде розпочато будівництво.

Будівництво КОД важливе для Києва, тому що місто не має альтернативних шляхів для об’їзду. Через відсутність сучасної обхідної дороги, на в’їзді до столиці трапляються значні затори. Особливо це відчутно для водіїв вантажівок.

Будівництво КОД планують завершити за 4–5 років за наявності стабільного фінансування. Це допоможе розвантажити столицю від транспорту і дати можливість транзитним автомобілям комфортно пересуватись країною.

Раніше заступник керівника Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко розповів, що у рамках програми президента планується відбудувати до кінця 2023 року всю мережу загальнодержавних доріг, за яку відповідає Укравтодор. Це більше 20 тис кілометрів.