RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Кубраков розповів, як можна збільшити на третину фінансування "Великого будівництва" доріг

Керівник "Укравтодору" Олександр Кубраков озвучив заходи, які агентство розглядає як можливі варіанти збільшення надходжень до Дорожнього фонду. Саме із цього фонду фінансується будівництво та ремонт доріг, зокрема у рамках ініційованої Президентом Володимиром Зеленським програми "Велике будівництво".

За словами Кубракова, команда "Великого будівництва" активно працює над залученням додаткового фінансування, у тому числі на зовнішніх ринках. Потенційними джерелами додаткових надходжень голова Укравтодору назвав: збільшення акцизу на автомобільний газ, запуск системи толінгу в Україні та детінізацію ринку пального.

"Сумарно ці заходи можуть збільшити надходження до Дорожнього фонду на третину. Це пришвидшить процес відновлення основної мережі доріг. У свою чергу, ці кошти повернуться додатковим зростанням ВВП", – заявив Кубраков під час виступу на онлайн-форумі Ukrainian Transport Infrastructure Week.

Під час онлайн-форуму керівник транспортних проектів ЄБРР Андрій Цокол зауважив, що "Укравтодор" є ключовим партнером банку в Україні. Він нагадав, що ЄБРР профінансував 5 проєктів у сфері дорожнього будівництва загальною вартістю 1,3 мільярда євро та додав, що співробітництво між "Укравтодором" та ЄБРР триватиме і надалі

За новою угодою 2020 року у рамках співробітництва з ЄБРР передбачена реконструкція майже 300 км траси М-05 Київ – Одеса, будівництво Північного обходу Львова та втілення чотирьох реформ у дорожній галузі. Ключова реформа спрямована на попередження корупційних ризиків.

Як відомо, за результатами 2020 року "Укравтодор" оновив 4056 км доріг державного значення. За оцінками НБУ інвестиції держави у дорожню інфраструктуру дали додаткові 1,5% до ВВП.

Нагадаємо, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що до кінця 2023 року буде відновлена вся мережа (більше 20 тис км) загальнодержавних доріг.