RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

Всі новини

На Харківщині у рамках "Великого будівництва" реконструюють важливі для регіону очисні споруди

У рамках президентської програми "Велике будівництво" у селищі Малинівка на Харківщині триває важлива для регіону реконструкція очисних споруд.

Про це повідомляє Харківська ОДА.

Загальна кошторисна вартість об’єкту становить майже 81 млн гривень. У цьому році на роботи виділено понад 50 млн гривень.

У межах проєкту передбачено будівництво виробничої споруди, біореактора, двох мулових карт, насосної станції для подачі води та промивання стоків, а також упорядкування території. Після проведення робіт нові очисні споруди зможуть обслуговувати не тільки Малинівку, а й населені пункти поблизу. Їх потужність сягатиме 1500 метрів кубічних на годину.

За словами заступника Малинівського селищного голови Андрія Щербіни, очисні споруди мають велике екологічне значення як для багатоквартирних будинків у селищі Малинівка, так і для підприємств, які працюють на території населеного пункту.

"Старі очисні споруди вже не виконували своїх функцій. Стічні води впливали на навколишнє середовище. Починаючи з 2010 року, голова селищної ради регулярно звертався по допомогу в будівництві нових очисних споруд", – сказав Андрій Щербіна.

Наразі роботи виконані на 40%. Нині завершують будівництво бетонних конструкцій – ємності для очищення стоків.

Як повідомлялось, заступник голови Офісу президента і координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко заявив, що у планах "Великого будівництва" на цей рік – збудувати і оновити 6500 км доріг та 245 штучних споруд. Також заплановано продовження розбудови соціальної інфраструктури: школи – 95, садочки – 70, стадіони – 80, басейни – 29, приймальні відділення – 177 об'єктів.