RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У 2021 році дороги будуть дешевшими, але якіснішими - Укравтодор про плани "Великого будівництва"

При збільшенні якості дорожніх робіт за програмою Президента "Велике будівництво" в 2021 році очікується одночасне зниження вартості оновлених доріг, пише УНІАН.

"Якість дорожніх робіт у 2021 році має підвищитися, а ціна буде знижуватися через низку реформ, серед яких – лібералізація ціноутворення, впровадження системи забезпечення якості дорожніх робіт на всіх етапах життєвого циклу інфраструктурного об'єкта та цифровізація інфраструктурних закупівель", - наводить видання слова заступника директора з євроінтеграції "Держдор НДІ" Станіслава Гвоздікова.

За оцінками експерта, Укравтодор в минулому році вже продемонстрував свою здатність забезпечувати стійке фінансування масштабних інфраструктурних проєктів із залученням різних джерел, в тому числі зарубіжних.

Видання також називає конкретні проєкти, реалізація яких запланована на цей рік в ході другого сезону "Великого будівництва".

"Наша мета на 2021 рік не зменшується. Це - 4500 кілометрів державних доріг і 2000 кілометрів місцевих доріг. У нас є кілька дуже амбітних пріоритетних проєктів. Один з них - це Київська обхідна дорога... Інший амбітний проєкт - це траса М-30 (Стрий - Ізварине). Це буде найдовша дорога України довжиною в 1400 кілометрів, яка "об'єднає схід і захід нашої Батьківщини", - сказав ініціатор усієї програми президент Володимир Зеленський.

Крім названих об'єктів, в цьому році планується завершити будівництво траси Н-31 Дніпро - Решетилівка, яка зробить більш доступним і комфортним сполучення між Києвом і Дніпром. Загальна протяжність нової траси становить близько 140 км, з яких майже 80-кілометрова ділянка в Полтавській області буде повністю бетонною.

Також має бути завершено будівництво флагманського об'єкта "Великого будівництва" - Запорізьких мостів, а у Кременчуці розпочнеться будівництво нового мосту через Дніпро. Всього ж у 2021 році планується відновити 150 мостів у всіх регіонах України.

Окремою частиною "Великого будівництва" буде відновлення доріг у прикордонних областях загальною протяжністю 250 км.

Нагадаємо, нещодавно заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що, крім будівництва Київської обхідної дороги, яке має розпочатися вже влітку, свою об'їзну дорогу в цьому році до Дня Незалежності вперше отримає і Дніпро.