RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

На Житомирщині 250 км доріг оновлять до європейської якості в рамках програми "Велике будівництво" Зеленського

Триває відновлення мережі автодоріг Житомирської області. Минулого року в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" 187 км доріг регіону отримали нове асфальтобетонне покриття. Це є найбільшим показником за останні 5 років, повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко у Facebook.

Очільник області відвідав ділянку дороги "Кам’янка-Вільськ", де нещодавно розпочалися роботи з будівництва нової сучасної асфальтованої дороги. За його словами, близько 60% автошляхів області і досі потребують термінового капітального ремонту.

"У 2020 році було кардинально змінено підхід до проведення ремонту автомобільних доріг. Таким чином, ми підходимо до питання ремонту та будівництва доріг комплексно. Укравтодор забезпечує розвиток транзитного потенціалу Житомирщини та України та наводить лад на трасах міжнародного значення. А обласна влада разом з громадами забезпечує оновлення місцевої мережі доріг. У першу чергу тих, що ведуть до опорних закладів освіти та охорони здоров’я", - зазначив Бунечко.

Перелік доріг, які будуть оновлені цього року, складався у тісній співпраці з народними та обласними депутатами Житомирщини, пояснив голова області.

"У підсумку маємо 29 ділянок доріг біля 80 км та 48 об’єктів державного значення загальною протяжністю біля 170 км. В сукупності, за цей рік ми зможемо побудувати та реконструювати майже 250 кілометрів доріг, що пролягають в 32 громадах області", - заявив Бунечко.

Як раніше заявив заступник голови Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко, у цьому році розбудова мережі місцевих доріг стане одним з пріоритетних напрямків роботи. Усього за рік планується відремонтувати та побудувати не менш ніж 2000 км місцевих автошляхів.