RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

Всі новини

"Велике будівництво" Зеленського запускає нові авіарейси між українськими містами

За програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" почала вестись системна робота для розвитку регіонального авіасполучення.

Як результат – із Києва до регіонів уже запускаються нові рейси, пише у Facebook Юрій Голик.

"Рейс в Ужгород полетів вже. З 9 червня Роза Вітрів (авіакомпанія Windrose) починає виконувати рейс з Києва до Кривого Рогу. Три дні на тиждень. Паралельно йдуть процедури з реконструкції аеропортів Рівного, Херсона, Ужгорода, Чернівців, Вінниці, Житомира, Полтави, Кривого Рогу", - розповів Голик.

Крім цього, розвитку внутрішніх авіаперевезень сприяють останні ініціативи уряду. Кабінет Міністрів пропонує скасувати ПДВ на внутрішніх рейсах, а Верховна Рада проголосувала у першому читанні за законопроєкт, який полегшує авіакомпаніям покупку літаків для регіональних авіарейсів, зазначив Голик.

"Звичайно, дороги зшивають країну. Але і внутрішні авіарейси країну теж зшивають. У найбільш прямому сенсі цього слова", - констатував він.

Як раніше повідомлялося, у найближчі роки у рамках президентської програми "Велике будівництво" планується відновити 16 регіональних аеропортів.