RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Укравтодор в ході "Великого будівництва" запускає онлайн-систему для управління дорогами

У рамках реформи системи керування якістю доріг Укравтодор представив єдину систему E-ROAD, завдяки якій більшістю процесів можна бути керувати онлайн.

Вона також містить широкий спектр аналітичних інструментів та інтерактивну мапу дорожніх робіт, повідомляє пресслужба Укравтодору.

Поки що нова система доступна лише для внутрішнього користування, однак Укравтодор працює над додатковим функціоналом, аби громадяни могли брати участь у процесах контролю за ремонтом доріг, зокрема проэктів програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

В Укравтодорі відмітили, що E-ROAD забезпечить фундамент для розробки стратегій та прийняття керівних рішень на основі даних, data-based policies.

Система дозволяє у реальному часі стежити за виконанням робіт на дорогах, забезпечуючи прозорість у взаємодії між службами в областях, підрядними організаціями і Укравтодором. Відтепер E-ROAD буде супроводжувати усі етапи відновлення і утримання автошляхів чи штучних споруд: від планування та розробки проєкту до ремонту чи будівництва.

E-ROAD має такі переваги: автоматична пріоритизація проєктів, оперативна обробка пропозицій, можливість створення та порівняння "версій" плану фінансування. Система також включає інструмент для контролю за виконанням поточного середнього ремонту, капітального ремонту, будівництва та реконструкції об’єктів.

Система також відстежує контрольні дати та фізичні показники за основними видами робіт, фінансування та обсяги перерахованих коштів підряднику.

Зазначається, що E-ROAD включає електронний реєстр договорів із веденням виплат, актів у розрізі джерел фінансування, інструмент для контролю за будівництвом майданчиків Системи зважування-у-русі (WIM), а також механізм для візуального аналізу поточної ситуації виконання ремонтів та будівництва за допомогою Карти ремонтів та Карти мережі автомобільних доріг України.

Додатково E-ROAD синхронізують з Системою WIM, аби отримувати інформацію щодо потоку транспортних засобів та здійснених порушень в розрізі годин або днів, суми потенційних штрафів та забезпечити можливість пошуку порушника за номерним знаком.

Нагадаємо, заступник голови Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що планом програми на цей рік передбачено ремонт і будівництво 6500 км доріг.