RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Поліція відкрила кримінальну справу проти мера Кам'янського Білоусова через загрозу екології - ЗМІ Полиция открыла уголовное дело против мэра Каменско

У Кам'янському Дніпропетровської області тривалий час діє нелегальний полігон побутових відходів. Незважаючи на загрозу навколишньому середовищу і місцевим жителям, влада Кам'янського проблему просто ігнорує.

Про це пише Delo.ua.

"Кам'янське традиційно вважається одним з найбільш забруднених міст України. На території населеного пункту знаходиться 57 промислових підприємств: металургічних, хімічних, коксохімічних, машинобудівних, енергетичних", - повідомляють журналісти.

Загроза екології посилилася, коли на вулиці Дорожній утворилося нелегальна звалище твердих побутових відходів. Однак мер Кам'янського Андрій Білоусов ніяких не реагує, незважаючи на тиск медіа, громадськості та навіть рішення судів.

"Жовтневий районний суд зобов'язав Дніпропетровську обласну прокуратуру внести відомості по цій справі в ЄРДР. Як з'ясувалося, звалище працює без отримання висновку про оцінку впливу на навколишнє середовище, що створює загрозу здоров'ю жителів Кам'янського", - йдеться в публікації.

Дніпропетровський окружний адміністративний суд ще в 2019 році оголосив за результатами перевірки, що на полігоні зафіксовані "джерела викидів забруднюючих речовин в повітря, на які відсутній дозвіл".

Відповідальним за порушення суд назвав КП "Комунальник". Подальша перевірка, проведена обласною екологічною інспекцією, показала, що КП навіть не намагалося отримати необхідні дозволи.

"Тобто фактично при сприянні міської влади в особі мера Кам'янського Андрія Білоусова в місті існує незаконне звалище, яка труїть кам'янчан - забруднює територію міста і атмосферу, створює загрозу здоров'ю людей (в тому числі працівників) і має шкідливий вплив на екологію", - констатують журналісти.

Такі дії підпадають під ст. 236 і ст. 239 Кримінального кодексу. Кам'янське відділення поліції вже відкрило кримінальне провадження, оскільки міська влада досі не виконала рішення судів щодо заборони діяльності нелегального полігону.