RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

"Велике будівництво" об'єднає приморські міста і селища у Миколаївську Рів'єру

Найближчим часом має розпочатися об'єднання однією дорогою всіх приморських міст і селищ Миколаївської області в одну так звану Миколаївську Рів'єру. Будівництво дороги буде проходити в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це в ході Всеукраїнського форуму "Україна 30. Децентралізація" заявив експерт із залучення інвестицій в інфраструктурні проєкти в Україні В'ячеслав Жуков, повідомляється на сторінці Миколаївської ОДА у Facebook.

За словами Жукова, вкладені в інфраструктуру області інвестиції вже дозволили помітно поліпшити стан туристичного бізнесу, а створення Миколаївської Рів'єри ще повніше розкриє туристичний потенціал південного регіону.

"Завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво" ситуація з дорогами в Миколаївській області змінюється - активно будуються сучасні дороги. Зокрема, практично з нуля збудовані дороги Кропивницький - Миколаїв і Кривий Ріг - Миколаїв. Тепер до курортів Миколаївської області з Дніпра можна дістатися за 3 години, з Кропивницького - за 2", - наводить слова експерта Миколаївська ОДА.

У першому ж після реконструкції доріг сезоні, за даними експерта, потік туристів за цими напрямками помітно збільшився. Якісна інфраструктура дозволила навіть компенсувати "нетуристичні" погодні умови червня і початку липня.

При цьому розвиток приморської туристичної інфраструктури необхідно продовжувати. Жуков, зокрема, нагадав про необхідність будівництва комплексу берегоукріплюючих споруд у Коблево, які необхідні для відновлення пляжів, що відчувають значні техногенний та ерозійний впливи.

"Такі комплексні проєкти непідйомні для обласних і місцевих бюджетів, але впроваджуються вже сьогодні по всій Україні завдяки програмі Президента "Велике Будівництво", - додав експерт.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що за 500 днів, що минули зі старту програми "Велике будівництво", в Україні навіть без урахування будівництва доріг вже було реалізовано 575 інфраструктурних проєктів, і наразі в роботі перебувають ще 959 об'єктів.