RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

"Велике будівництво" Зеленського до Дня незалежності відкриє "Академію спорту" у Бучі

До Дня Незалежності України у місті Буча на Київщині буде завершене будівництво багатофункціонального спортивного комплексу, який буде використовуватися в тому числі для змагань з олімпійських видів спорту всеукраїнського та міжнародного значення, повідомляє Київська ОДА.

Комплекс матиме назву "Академія спорту", його зводять у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Майбутній спорткомплекс зможе приймати змагання обласного, державного та міжнародного рівня. Об’єкт розраховано на 570 відвідувачів у день. Скористатися його послугами зможуть 57 тисяч мешканців Бучанської міської територіальної громади.

За словами голови Київської ОДА Василя Володіна, на базі комплексу буде можливою організація занять з міні-футболу, баскетболу, волейболу, гандболу, великого тенісу. На його базі також проводитимуться уроки фізкультури розташованої поруч Бучанської ЗОШ №2, де також триває капітальний ремонт, який повинен завершитись у вересні.

Проєктом передбачені спортзал, глядацькі трибуни, роздягальні, душові, санвузли, малі тренажерні зали, робочі кабінети, а на території — 5 спортивних майданчиків: два міні-футбольних поля зі штучним покриттям, один баскетбольний майданчик із поліуретановим покриттям, один багатофункціональний майданчик, один майданчик для занять зі street-файту.

"Наразі вже збудовано двоповерхову будівлю, два міні-футбольних поля та спортивні майданчики, влаштовано зовнішні мережі, встановлено вікна та двері. Тривають роботи з внутрішнього та зовнішнього оздоблення, розпочали встановлювати місця для вболівальників, облаштовувати дикторську та освітлення, готуються до настилу спортивного лінолеуму. До кінця тижня мають завезти баскетбольні щити", — зазначається у повідомленні КОДА.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив про плани у 2021 році відновити та побудувати 80 стадіонів та 29 басейнів.