"Велике будівництво" Зеленського прийшло на Майдан Незалежності

На Майдані у Києві стартувала реставрація будівлі Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського.

Роботи тривають у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомив у Facebook голова Інституту публічної політики та консалтингу Сергій Биков.

Уже до Дня Незалежності буде оновлений фасад будівлі. Вперше за 63 роки буде відреставровано колони, арки, перила центрального балкону та верхню частину цоколю. Наступним етапом стануть масштабні внутрішні роботи із заміни інженерних комунікацій, які стартують у вересні.

Биков зазначає, що наразі у столиці у рамках "Великого будівництва" реставрують приблизно 30 пам’яток. Зокрема, роботи тривають у Національній опері, Софійському соборі, Києво-Могилянській академії, Києво-Печерській лаврі.

"Масштаб роботи на території Києво-Печерської Лаври взагалі вражає. На хвилиночку, реставрують 14 об'єктів. У Лаврі проведуть реставрацію Онуфріївської вежі, Троїцької церкви, фортечних стін, бібліотеку митрополита Флавіана, вежу Івана Кушника, Церкви Всіх Святих, порохових погребів у київській фортеці та інші значущі об'єкти", — зазначив Биков.

Як відомо, складовою частиною програми президента "Велике будівництво" є програма "Велика реставрація", в межах якої за ініціативою Зеленського буде оновлено загалом 150 пам'яток культури по всій Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в межах програми "Велика реставрація" стартувало масштабне оновлення на легендарному острові Хортиця.