RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

На Луганщині "Автомагістраль-Південь" завершує "Велике будівництво" 35 км траси Н-26

У Луганській області на ділянці дороги Н-26 Чугуїв-Мілове протяжністю 35 кілометрів від Старобільська в напрямку села Євсуг компанія "Автомагістраль-Південь" приступила до укладання фінішного шару дорожнього покриття. За планом, до жовтня середній поточний ремонт траси, який проводиться в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", буде завершено.

Про це повідомляється на офіційній сторінці президентської програми "Велике будівництво" у Facebook.

Раніше на відремонтованому відрізку дорожники вже виконали розпушення і фрезерування зношеного асфальтобетонного покриття. Також були проведені заміна бортового каменю і розчищення придорожньої смуги від чагарників і дрібнолісся.

Наразі на ділянці завершується зміцнення основи щебенево-піщаною сумішшю і влаштовуються розширення.

Надалі підряднику ще належить провести роботи з влаштування примикань, з'їздів, установки автобусних зупинок і зміцненню узбіч. Дорогу буде оснащено новим бар'єрним огородженням, дорожніми знаками і направляючими стовпчиками.

Траса Н-26 загальною протяжністю 298,3 км є важливим транспортним коридором, що проходить через великі районні центри Харківської і Луганської областей. Деякі ділянки дороги на території Луганської області були зруйновані в ході бойових дій і в цілому через інтенсивний рух військової техніки стан дороги оцінювався як незадовільний.

Раніше в Харківській області "Автомагістраль-Південь" вже відновила 110-кілометрову ділянку цієї траси.

Нагадаємо, всього в 2021 році планується побудувати і відновити 6500 км доріг державного та місцевого значення. Про це раніше заявив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.