RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

Всі новини

За президентський термін Зеленського планується відновити 25 тис км доріг державного значення - Тимошенко

В рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" планується відновити усю мережу доріг державного значення.

Про це заявив заступник голови Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко в інтерв’ю Forbes.

За його словами, у 2020 році було зроблено близько 4 500 км доріг.

"У поточному році ми зробимо стільки ж — буде близько 10 000 км, і це вже помітно. Наше завдання за президентський термін Володимира Зеленського зробити всі 25 000 км доріг державного значення", - сказав Тимошенко.

Він пояснив, що реалізація програми дозволяє не лише оновити інфраструктуру, але і створити позитивний вплив на економіку країни.

"Зʼявляються нові дороги — збільшуються надходження у дорожній фонд. Реконструюється злітна смуга — запускаються авіарейси з Ужгорода, Чернівців, Миколаєва та Кривого Рогу. Це покращує економіку, а люди користуються цими обʼєктами кожного дня", - наголосив заступник голови ОП.

Роботи зі створення нового об’єкту президентської програми – Київської окружної дороги – стартують вже цього року, розповів Тимошенко. До реалізації проєкту залучено іноземне фінансування.

"Десь через місяць підпишемо угоду з інвестором і будемо чекати ратифікації у Верховній Раді. Не можу назвати ім’я інвестора: ми підписали документи про нерозголошення. Це міжурядова угода — консорціум кількох країн. У будь-якому випадку, гроші вже є. Першу частину дороги навколо Києва — між Варшавською та Львівською трасою в напрямку Житомира — почнемо будувати вже цього року", - повідомив координатор "Великого будівництва".

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко повідомив про плани програми "Велике будівництво" на цей рік. Зокрема, планується здати в експлуатацію близько сотні шкіл і 67 дитсадочків, 200 приймальних відділень у лікарнях, 94 стадіонів, 19 льодових арен, 18 спортивних інтернатів і 100 ДЮСШ.