RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

"Велике будівництво": в Миколаєві встановили флагшток з державним прапором на 72 м у висоту

У Миколаєві в парку "Юних героїв" на честь Дня Державного Прапора України відбулося відкриття найбільшого прапору області та загальнообласна патріотична акція "Прапор єднання". Прапор підняли на флагштоці заввишки 72 м, який встановили у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє Миколаївська ОДА.

"Миколаївщина стала однією з 13 областей України, яка приєдналась до акції встановлення найбільших флагштоків із Державним Прапором. Одночасно подібні урочистості відбувалися на Черкащині за участю Президента України Володимира Зеленського", - йдеться у повідомленні ОДА.

Розмір полотна стягу у Миколаєві – 12 на 18 метрів, площа - 216 кв. м., вага – понад 30 кг.

Право внести Державний Прапор України було надано військовослужбовцям військової частини 3039 Національної Гвардії України, ексзаступнику міністра у справах ветеранів України, учаснику АТО, колишньому військовослужбовцю ЗСУ 79-ї окремої аеромобільної бригади, Народному герою України, володарю ордену "За мужність ІІІ ст." Олександру Терещенку та матері загиблого учасника АТО Олексія Волкова, голові Громадської організації "Єдина родина Миколаївщини" Руслані Миронюк.

У відкритті взяли участь представники місцевої влади на чолі з Миколаївським міським головою Олександром Сєнкевичем, ветерани АТО/ООС та волонтери, воїни інтернаціоналісти, ветерани II Світової війни, громадські діячі, відомі миколаївські спортсмени, діячі культури тощо.

Навколо стели з державною символікою облаштували майданчик, оточений підпірними стінами з опорядженням листами легованої сталі COR-TEN (кортен). ЇЇ використовують для реконструкції історичних споруд, роблять витвори сучасного мистецтва, скульптурні композиції, пам'ятники, містки та інші малі архітектурні форми. У Миколаєві таке архітектурне рішення застосовується вперше.