RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

"Велике будівництво" оновило трасу Київ-Обухів за технологією ЛЕМС

На Київщині завершують відновлення дорожнього покриття траси Р-01 Київ – Обухів за інноваційною технологією ЛЕМС. 20 км дороги на ділянці від Столичного шосе до виїзду на трасу Н-01 відремонтували у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє Укравтодор.

Під час ремонту траси Р-01 застосували інноваційну технологію ЛЕМС, яка дозволяє герметизувати тріщини та ліквідувати лущення дорожнього покриття. Технологія забезпечує необхідну шорсткість та водонепроникність покриття, подовжуючи міжремонтний термін експлуатації дороги на 5-7 років.

"ЛЕМС – тонкошаровий захисний шар покриття на основі литих емульсійно-мінеральних сумішей, який запобігає передчасному руйнуванню дороги", - пояснюють в Службі автомобільних доріг Київської області.

Фахівці вже влаштували на ділянці два шари литої емульсійно-мінеральної суміші та готуються до встановлення світлофорів (на дорозі їх буде 2). Після цього нанесуть розмітку та встановлять дорожні знаки.

Нагадаємо, у 2021 році в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" плануютьвідремонтувати та реконструювати 4,5 тисячі кілометрів державних доріг та 2 тисячі кілометрів місцевих.