RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Як виглядають об'єкти "Великого будівництва" в Ізмаїлі: Зеленський перевірив особисто

Під час робочої поїздки на Одещину президент України Володимир Зеленський відвідав об’єкти соціальної інфраструктури, які відкрили у рамках програми президента "Велике будівництво". Зокрема, президент оглянув новий палац спорту та реконструйоване приймальне відділення міської центральної лікарні.

Про це повідомляє сайт Президента.

Ізмаїльській палац спорту не могли добудувати впродовж 9 років. Проєкт завершили тільки після включення до президентської програми "Велике будівництво".

"Дуже класний комплекс. Дійсно, тут відчуваєш справжнє натхнення для занять різними видами спорту! Тепер кожен мешканець Ізмаїла має всі можливості для того, щоб вести активний та здоровий спосіб життя. Хочеться бачити якомога більше подібних місць по всій Україні", – наголосив Володимир Зеленський.

У новому спорткомплексі звели великий багатофункціональний зал для командних видів спорту, а також 25-метровий плавальний басейн з глядацькими трибунами на 250 місць. На території є тренажерні зали та зали для змагань із силових видів. Щодня палац спорту здатен прийняти до 160 відвідувачів.

У новому палаці спорту є ролердром для тренувань скейтбордистів, баскетбольний і волейбольний майданчики, майданчики для занять гімнастикою, тенісний корт, бігові доріжки, площинні спортивні споруди. Не забули про сучасні дитячі майданчики та простір для відпочинку. Для доступу маломобільних груп населення у будівлі палацу спорту встановили пандуси.

Заступник голови ОП Кирило Тимошенко додав, що за програмою президента в місті нещодавно завершили реконструкцію приймального відділення міської центральної лікарні.

"Це не просто оновлення стін, а комплексний підхід, який в рази скорочує час на надання екстреної допомоги пацієнтам. У межах програми лікарня отримала МРТ, томограф, рентгенапарат", - розказав Кирило Тимошенко.

Оновлене лікувально-діагностичне відділення може приймати до 770 дорослих за зміну та до 140 дітей. Стаціонар розрахований на 270 ліжок, зокрема 60 хірургічних.

"Пандемія COVID-19 поставила перед українською медициною нові та жорсткі завдання, на які щодня шукають відповіді наші лікарі. А одне з головних завдань – це надання оперативної та кваліфікованої допомоги хворому. Дуже добре, що мешканці Ізмаїла отримують допомогу в сучасному приймальному відділенні лікарні, де встановлено нове медичне обладнання, а головне – працює кваліфікований та чуйний персонал", – підкреслив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, будівництво та відновлення об'єктів соціальної інфраструктури є одним з пріоритетів програми президента Володимира Зеленського “Велике будівництво”.