RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

В аеропорту Вінниці почалося "Велике будівництво": Офіс президента розраховує, що підрядник встигне до літа

В Офісі президента розраховують на те, що реконструкцію аеропорту у Вінниці, яка почалася там у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", вдасться завершити до літа 2022 року.

Про це розповів у Facebook заступник керівника ОП, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко, який особисто перевірив хід робіт в аеропорту.

Він розповів, що в аеропорту планується реконструювати злітно-посадкову смугу довжиною 2500 м і шириною 45 м, руліжну доріжку шириною 23 м, перон, установити метеообладнання, збудувати аварійно-рятувальну станцію та провести інші роботи.

"Єдине, що наразі не влаштовує, – це оголошений підрядником термін закінчення робіт аж до кінця 2022 року. Державні органи влади готові зі свого боку зробити все залежне для того, щоб роботи були пришвидшені та повітряні ворота Вінниці відчинились для пасажирів уже до літа", — зазначив Кирило Тимошенко.

Капітального ремонту в аеропорті Вінниці не було понад 40 років, тому обладнання зносилося, а інфраструктура застаріла. А це, нагадав Тимошенко, єдиний функціонуючий сертифікований аеропорт в радіусі понад 150 км. До його зони обслуговування входять рекордні 10 областей України та північні райони Молдови.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський зазначив, що розвиток авіасполучення — окремий напрямок програми "Велике будівництво", яка, зокрема, передбачає реконструкцію 16 регіональних аеропортів та створення національної авіакомпанії.