RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

"Велике будівництво" Зеленського відновило у Чернігівській області понад 90 км траси Київ - Суми - Юнаківка

На дорозі національного значення Н-07 Київ – Суми – Юнаківка фінішний шар асфальтобетону за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" укладено вже більш ніж на 90 км.

Про це у Facebook повідомив Укравтодор.

Наразі дорожники працюють у районі селища міського типу Срібне на найскладнішій ділянці траси, що проходить через Тростянецьку балку. Цей відрізок дороги через її розташування між двома водоймами, виконує також роль дамби.

Під час капітального ремонту на ділянці демонтували старий механізм для пропуску води. Наразі ведеться посилення та розширення земляного насипу, всередині якого монтується нова гофрована труба завдовжки 47 метрів. Вона забезпечуватиме перетік води з верхньої водойми до нижньої. Тут також буде обладнано шандорний пристрій для регулювання рівня води у верхньому ставку та її тиску на земляний насип.

Додатково підрядник зміцнить берегову лінію бутовим каменем.

За рахунок розширення насипу заввишки 15 метрів на дорозі будуть влаштовані додаткові смуги на підйом в обох напрямках руху.

Загалом у 2021 році на Чернігівщині в межах "Великого будівництва" планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення.

Нагадаємо, повне відновлення всієї мережі державних доріг України за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" має бути завершено до кінця 2024 року. Її загальна протяжність становить 24 000 км.