RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Велике будівництво" Зеленського готує до відкриття новий вантовий міст у Запоріжжі

У Запоріжжі завершили асфальтування нового вантового мосту через Дніпро, який скоро відкриють для дорожнього руху. На проїзній частині верхової гілки вантового мосту вже нанесли дорожню розмітку, повідомляє Служба автомобільних доріг у Запорізькій області.

На об’єкті, який зводять за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", вирішили не чекати весни й відкрити проїзд із тимчасовим покриттям.

"Заради того, щоб якомога скоріше відкрити рух верховою частиною вантового мосту, було вирішено влаштувати тимчасове дорожнє покриття. Для влаштування асфальтобетону нинішні погодні умови сприятливі. А от коли настане стабільно тепла та суха погода, мостобудівники замінять тимчасовий асфальт на гусасфальт, попередньо обробивши плиту проїзду гідроізоляційним шаром", - пояснили в автодорі.

Зараз геодезисти перевіряють міст під навантаженням асфальту. Паралельно на мосту продовжують монтаж декоративного архітектурного освітлення.

"Вже незабаром вантовим мостом поїдуть перші автівки, й жителі міста відчують полегшення під час руху мостами в години пік", - кажуть в автодорі.

Як повідомлялось, Запорізькі мости до недавнього часу були найвідомішим українським довгобудом, який почали проєктувати ще у 60-х роках минулого століття, а за останні 20 років неодноразово заморожували. Створення мостів відновили за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Рух по верховій частині балкового мосту відкрили в грудні 2020 року.

Як заявляв президент Володимир Зеленський, у планах "Великого будівництва" на наступні 2 роки – збудувати й відремонтувати 810 мостів і мостових переходів. Наймасштабнішими проєктами є будівництво нових мостів у Запоріжжі, Кременчуці та Ямполі.