RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

В Ужгороді в 2022 році запрацює оновлений під час "Великого будівництва" аеропорт

Реконструкція Міжнародного аеропорту "Ужгород" завершиться вже цього року. Роботи з відновлення систем аеропорту та аеровокзалу проводяться за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Який обсяг робіт уже виконано і що ще належить зробити в аеропорту, розповів голова Закарпатської ОДА Віктор Микита.

У 2021 році, за словами очільника області, було проведено повний капремонт покриття у місцях стоянки літаків. Також практично повністю було відновлено рульову доріжку.

Окрім цього, світлосигнальна система та її електропостачання реконструйовані наразі вже на 77%.

Незабаром в аеропорту розпочнеться реконструкція аеровокзалу, проєкт якої підрядник уже розробив. Водночас у районі терміналу буде завершено капремонт покриття перону.

У 2022 році аеропорт "Ужгород" вже запрацює в оновленому вигляді з модернізованою аеронавігаційною системою.

"Уже невдовзі аеропорт "Ужгород" буде повністю оновлений. Це довгоочікувана та важлива реконструкція для нашого регіону", - додав Микита.

Аеропорт в Ужгороді – один із 16-ти регіональних аеропортів, реконструкція яких проходить за президентською програмою "Велике будівництво". Як раніше повідомив заступник керівника Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко, за цією програмою передбачається також будівництво трьох нових аеропортів: біля Мукачева, Маріуполя та Краматорська.