RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Терехов за допомогою своїх покровителів із ОПЗЖ та ОП перекроїв фінансові потоки у Харкові - ЗМІ

Після перемоги Ігоря Терехова на виборах мера Харкова у місті стрімко змінилися звичні "прищеплення гри" на користь людей "без харківської прописки". Йдеться про нардепа від ОПЗЖ Ігора Абрамовича та голову фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давида Арахамії.

Про це пише видання "TELEGRAF" у статті "Зелений рекет". Хто перебудував "потоки" у Харкові після смерті Кернеса".

За інформацією журналістів, за Геннадія Кернеса "Харків залишався найстабільнішим регіоном для ведення бізнесу", що забезпечувало розвиток міста. Проте після приходу в крісло міського голови Ігоря Терехова "для харківського бізнесу настали непрості часи".

Як пояснює видання, харківська мерія сьогодні перебуває під зовнішнім керуванням народного депутата від ОПЗЖ та великого бізнесмена Ігоря Абрамовича.

"Повний контроль Абрамовича над мером Харкова пояснюється тим, що Абрамович має великий вплив одразу на три політичні сили у Харківській міській раді, які разом становлять більшість і без яких жодне рішення міськрада ухвалити не може. Це депутати від ОПЗЖ, яких Абрамович контролює безпосередньо та особисто за партійною лінією.Це депутати Блоку Кернеса, якими Абрамович керує спільно з Тереховим.І це частина депутатів від "Слуги народу", повноваження контролювати яких він отримав від Офісу президента", - йдеться у статті.

Тими, хто дав Абрамовичу можливість контролювати Харків, видання називає голову фракції "Слуги народу" у Верховній Раді Давида Арахамію та представників Офісу президента.

"(Представники ВП) та Арахамія через Абрамовича здійснюють повний контроль від Офісу Президента не лише над харківською владою, але над усіма фінансовими потоками мерії", - пише видання, зазначаючи, що у Харкові вже майже відкрито кажуть, що "з Нового року за сприянням мера Терехова представники Абрамовича довели до всіх великих харківських бізнесменів нові правила роботи, які передбачають необхідність участі бізнесу у "партійній касі".

Сукупно йдеться про збір кількох мільйонів готівкових доларів на місяць, частина з яких залишається у Терехова, частина оператора процесів Абрамовича, а частина передається на Офіс президента і "Слугу народу".

Видання зазначає, що правоохоронці вже знають про ці "схеми" і частина з них вже розслідуються.

"У слідчих є вся необхідна інформація, зрозуміле коло задіяних осіб, але видимих результатів розслідування поки що немає", - пишуть журналісти, підсумовуючи: "Масштаб політичних фігур, які отримують зиск від описаної схеми в Харкові, змушує згадати процеси останніх років правління президента Віктора Януковича".

Ігор Терехов став в.о. мера Харкова у грудні 2020 року після смерті Геннадія Кернеса. На дострокових виборах у жовтні того ж року він здобув перемогу, як пишуть ЗМІ завдяки підтримці нардепа та бізнесмена Ігоря Абрамовича.