RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Тернопільщина запланувала "Велике будівництво" вертолітного майданчика на базі обласної лікарні

На базі Тернопільської обласної клінічної лікарні за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" цього року збудують вертолітний майданчик, перепрофілюють корпуси та відділення, а також проведуть заходи з енергозбереження.

Про це повідомили у Тернопільській ОДА.

"Область отримає оновлений заклад, який відповідатиме всім європейським стандартам надання медичної допомоги", - зазначив голова ОДА Володимир Труш.

"Загальна сума інвестицій за цим проектом становить 1,7 млрд грн, з яких 1,1 млрд грн - вартість реконструкції приміщень. На решту суми – 600 млн грн – закуплять нове медичне обладнання.

У межах програми президента "Велике будівництво" проведуть реконструкцію і Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні: утеплять корпуси, збільшать кількість ліжкомісць, реконструюють приймальне відділення, зовнішні й внутрішні інженерні мережі. Також планують побудувати новий корпус та облаштувати паркувальний майданчик.

"В результаті у закладі з’являться нові послуги: хірургія одного дня; гемодіаліз; готовність до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях", - зазначили в ОДА.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що у межах програми Володимира Зеленського планують відновити 48 обласних лікарень. Вертолітні майданчики побудують у 29 з них.