RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Львівщина співпрацюватиме з ООН для організації допомоги переселенцям - обласна адміністрація

Львівська військова адміністрація співпрацюватиме з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців. Пріоритетним є питання надання прихистку вимушеним переселенцям, інформує голова Львівської ОВДА Максим Козицький.

"З представницею Управління Кароліною Ліндхольм Біллінг ми домовилися розпочати співпрацю з розміщення тимчасово переміщених осіб на базі тих приміщень, які є в області, але потребують додаткового облаштування для комфорту людей", - розповів він.

За словами Козицького, розглядається також можливість розміщення тимчасових наметів поблизу міжнародних пунктів пропуску, де складна ситуація із напливом людей. Ще один проєкт - розміщення тимчасових наметів у найбільших чотирьох містах області. Там планують створити центри допомоги переселенцям за зразком львівського, що дозволить розвантажити сам Львів.

"Також обговорили проєкт з побудови модульних споруд для довготривалого проживання людей, яких з дому вигнала війна. Його куруватиме Міністерство у справах ветеранів України. Більше про це повідомлю згодом", - сказав Козицький.

Він також повідомив, що лише за останню добу Львівщина прийняла на тимчасове проживання понад 10 тисяч ВПО. А від початку повномасштабного воєнного нападу росії до Львівської області прибули майже 110 тисяч осіб.