RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Мертва" партія, що програла суд бізнесмену Козловському, може "пролізти" до облради Львова - ЗМІ

Центральна виборча комісія задовольнила скаргу Львівської обласної організації політичної партії "Українська Галицька Партія" на бездіяльність Львівської обласної територіальної виборчої комісії щодо заміщення депутата Львівської облради, який склав повноваження. ЦВК визнало протиправною бездіяльність Львівської обласної ТВК і зобов'язала її не пізніше 21 липня прийняти рішення про обрання кандидата в депутати від "Української Галицької Партії". Проте ця партія не показує жодної політичної чи громадянської активності, а також має невиконаний програний позов проти бізнесмена Григорія Козловського.

Про це йдеться в матеріалі "Четвертої студії".

За результатами місцевих виборів 25 жовтня 2020 "Українська Галицька Партія" отримала 6 мандатів у Львівській обласній раді. На сайті партії УГП остання новина опублікована 25 січня 2022, тобто за період повномасштабної війни з РФ партія або не вела активної діяльності (допомогою військовослужбовцям чи волонтерством) або не звітувала. Проте у цей час "УГП" скаржилась у суди, але сама не виконувала зобов’язання перед судом.

Журналісти зокрема нагадують про конфлікт із начебто нападом на офіс УГП: тоді Франківський районний суд Львова задовольнив позов львівського бізнесмена й колишнього депутата Львівської обласної ради від "Європейської Солідарності" Григорія Козловського та зобов'язав "Українську Галицьку Партію" сплатити Козловському 30 коп. моральної шкоди. Козловський подав до суду на УГП за публікацію у лютому 2020 у Facebook, де партія звинуватила його у нападі на їхній офіс в центрі Львова через участь у мирній акції й розкриття земельної афери з будівництва готелю на вул. Дорошенка, 2 у Львові, що зводить дочка Козловського Софія Максимець.

"Зобов'язати політичну партію Українська Галицька Партія протягом трьох днів з дня набрання рішенням суду законної сили видалити публікацію "Напад на офіс Української Галицької Партії ми розцінюємо як помсту депутата ЛМР. Помсту за те, що Українська Галицька Партія не побоялась назвати конкретні імена авторів земельної схеми на Дорошенка, 2" опубліковане у соціальній мережі Facebook" – йдеться у рішенні суду.

Франківський районний суд постановив "УГП" спростувати інформацію, стягнути з неї на користь Козловського 30 коп. моральної шкоди та 4624 грн судового збору. Це рішення не було виконано досі.